استارتاپ چیست؟ بررسی مراحل راه اندازی استارتاپ
در این مقاله به پاسخ این سوالات میپردازیم که تعریف استارتاپ چیست؟ منظور از استارتاپ دقیقاً چیست؟ استارتاپ چیست و چگونه راه اندازی می شود؟ چگونه استارتاپ خود را راه اندازی کنیم؟ شروع استارتاپ چگونه است؟
آنچه میخوانید...
نیازی نیست درگیر موضوعات کسبوکاری باشید تا کلمهی استارتاپ به گوشتان رسیده باشد؛ احتمالاً اکثر افراد جامعه، حداقل یک بار با این کلمه مواجه شدهاند. در این مقاله بررسی میکنیم که استارتاپ دقیقاً به چه معناست و مراحل راه اندازی یک استارتاپ را مرور میکنیم.
استارتاپ چیست؟
شاید قبلاً بارها کلمهی استارتاپ را شنیدهاید و زمانی که نام استارتاپ را میشنوید، یک شرکت کوچک که در حال تلاش برای رشد است به ذهنتان میآید.
برای شروع و راهاندازی یک کسبوکار، کارآفرین ابتدا کار را بهصورت یک استارتاپ آغاز میکند و در مرحلهی استارتاپی (که مدتی موقت است) به دنبال یک مدل کسبوکار تکرارپذیر، مقیاسپذیر و سودآور است.
تعریف ارائهشده از استارتاپ، بر اساس ویژگیهایی است که توسط استیو بلنک، کارآفرین سریالی در سیلیکونولی آمریکا، ارائه شده است.
این موضوع به این معناست که استارتاپها هنوز در وضعیت ابهام هستند و مدل کسبوکار خود را کشف نکردهاند. آنها نمیدانند محصولشان چیست، مشتریانشان چه کسانی هستند، چگونه قرار است با ارائهی محصول به مشتریان خود، ارزش ایجاد کنند و چگونه کسبوکار پایداری بسازند.
اریک ریس، نویسندهی کتاب استارتاپ ناب مثال جالبی برای توضیح استارتاپ دارد: استارتاپ یک آزمایش است!
شما یک آزمایش را یکدفعه شروع نمیکنید، ابتدا فرضیههایتان را که به دنبال بررسی صحت آنها هستید، مشخص میکنید و با اجرای آزمایش و تستکردن موارد مختلف، مشاهده کردن و نتیجه گرفتن به مجموعهای از شواهد میرسید که به شما در نتیجهگیری نهایی از آزمایش کمک میکند.
در استارتاپ هم فرض میکنیم که مشتریان، مشکلی دارند و راهکار و ارزشی که ارائه میدهیم، مشکل را به بهترین شکل حل میکند. ما آزمون و خطای خودمان را در مرحلهی استارتاپی انجام میدهیم. استارتاپ کمکم از مرحلهی استارتاپی خارج شده و به کسبوکاری بزرگ تبدیل میشود!
فیلم کارگاه حضوری مسیر کارآفرینی: استارتاپ چیست؟
این ویدیوی آموزشی، فیلم کارگاه حضوری مسیر کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار شایان فرهنگ پژوه است. محتوای این کارگاه آموزشی، میتواند برای علاقهمندان به شروع کسبوکار و ورود به مسیر کارآفرینی بسیار مفید واقع شود؛ چرا که از کاربردیترین مطالب روز دنیا برای این کارگاه آموزشی استفاده شده است.
بخش استارتاپ چیست و استارتاپ ناب از این کارگاه که در ویدیوی بالا قرار گرفته است، میتواند برای شما مفید واقع شود.
چطور استارتاپ خود را راهاندازی کنیم؟
مراحل زیر، مراحل شروع استارتاپ هستند که به شما کمک میکنند هر چه سریعتر بتوانید کسبوکار خود را شروع کنید!
قدم اول: انتخاب ایدهی استارتاپ
در قدم اول باید بهدنبال ایدهای مناسب برای استارتاپتان بگردید. این ایده باید بدرستی انتخاب شود و مناسب باشد؛ باید ارزشی را به بازار و مشتریان ارائه دهد. پس باید انتخاب ایده با دقت و آگاهی انجام شود.
برای انتخاب ایدهی مناسب، ابتدا باید بازار را به درستی بشناسید و نیازهای مشتریان را درک کنید. برای این کار، میتوانید با استفاده از ابزارهای تحقیق بازار، بازخوردهای مشتریان و بررسی رقبا، ایدههای خود را بررسی کنید؛ حتی میتوانید از افراد مصاحبه بگیرید و از آنها را در خصوص ایدهتان بازخورد بگیرید. بررسی روند بازار و تحلیل ریسکهای مرتبط با هر ایده، به شما در انتخاب ایدهی مناسب کمک خواهد کرد.
باید به دنبال ایدههایی باشید که از نوآوری برخوردار باشند و قابلیت رشد و توسعه داشته باشند. در صورتی که بخواهید سرمایهگذارانی را برای ایدهتان پیدا کنید، بهراحتی میتوانید سرمایهگذاران را جذب کنید و به موفقیت در کسبوکارتان دست پیدا کنید؛ همچنین ایدههای خلاقانه و نوآورانه در صورتی که پس از اجرا نیازهای مهمی از افراد را حل کنند، میتوانند به موفقیتهای بزرگ برسند.
برای انتخاب ایدهی مناسب، باید به نیازهای خود و ارزشهایی که در کسبوکار خود میخواهید دنبال کنید، توجه داشته باشید. ایدهی شما باید با این نیازها و ارزشها همخوانی داشته باشد تا بهترین نتیجه را در کسبوکار خود بگیرید. به علایق و مهارتهای خود نگاه کنید و سعی کنید ایدهای مناسب برای استارتاپتان پیدا کنید!
قدم دوم: تحقیقات بازار (Market Research)
تحقیق بازار یکی از مراحل مهم در شروع یک استارتاپ است. این فرآیند شامل جمعآوری و تحلیل اطلاعات مربوط به بازار و مشتریان، شناخت رقبا و تعیین نیازهای مشتریان است و به شما کمک میکند تا ایدهی خود را با دقت و آگاهی بیشتری به بازار عرضه کنید و بتوانید نیازهای درست و مناسبی از مشتریان مورد نظر خود را رفع کنید.
برای انجام تحقیق بازار، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید، از جمله:
– مصاحبه و گفتوگو با مشتریان احتمالی آینده: با مصاحبه با مشتریان میتوانید نیازهای آنها را بشناسید، نقاط قوت و ضعف رقبا را درک کنید و متوجه شوید که بهتر است چگونه محصول خود را آماده کنید.
– تحلیل رقبا: با بررسی رقبا و تحلیل روند بازار، میتوانید موقعیت خود را در بازار درک کنید و استراتژیهای مناسبی برای رشد و توسعهی کسبوکارتان آماده کنید.
– استفاده از ابزارهای تحقیق بازار: با استفاده از ابزارهای تحقیق بازار مانند Google Trends و SEMrush، میتوانید به شناخت بیشتری از بازار و جستجوی کلمات کلیدی مربوط به کسبوکارتان دست پیدا کنید.
در کل، تحقیق بازار فرآیند مهمی است که نیازمند زمان و تلاش مستمر است. با انجام درست تحقیق بازار، میتوانید ایدهی خود را با دقت به بازار عرضه کنید، ریسک را پایینتر بیاورید و به موفقیت در کسبوکار خود دست پیدا کنید!
قدم سوم: برنامهریزی با کمک بوم مدل کسبوکار و بوم ناب
بوم مدل کسبوکار ابزاری کاربردی و مفید برای درک بهتر مسیر کسبوکارتان است. بوم ناب هم ابزار مفید دیگری است که مخصوص استارتاپها آماده شده است. پیشنهاد میکنیم هم بوم مدل کسبوکار و هم بوم ناب را برای استارتاپتان تکمیل کنید.
برنامهریزی کردن برای استارتاپتان، یکی از کارهای مهم و کلیدی است که برای شروع و توسعه یک کسبوکار بسیار حیاتی است. بوم مدل کسبوکار، شامل ۹ بخش اصلی است و برای اطلاعات بیشتر و نحوهی پر کردن آن، میتوانید ویدیویی که در بالای همین صفحه قرار داشت را از اول تا آخر ببینید. همچنین در این ویدیو به بوم ناب نیز پرداخته شده است.
قدم چهارم: تشکیل تیم
تشکیل تیم برای استارتاپها بسیار حائز اهمیت است، زیرا این کار به شما کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن از منابع خود استفاده کنید و برای پیشرفت کسب و کار خود، از تخصص و تجربیات افراد مختلف بهره بگیرید. شما نمیتوانید تمام کارها را بصورت فردی پیش ببرید، برای همین بهتر است برای کارهای تخصصیتر، تیم تشکیل دهید و کارها را به افراد مختلف بسپارید.
در صورتی که در ابتدای راه به صورت فردی به توسعهی کسبوکارتان پرداختهاید، ممکن است بتوانید در مدت کوتاهی پیشرفت چشمگیری داشته باشید؛ اما به محض اینکه محصولات یا خدمات شما بیشتر در بازار شناخته شوند و تقاضای بیشتری داشته باشید، نیاز به تیمی برای مدیریت امور و افزایش کارایی دارید.
در فرآیند تشکیل تیم، باید به افرادی فکر کنید که برای اجرای کسبوکار شما نیاز هستند. معمولاً تیمهای استارتاپ شامل افرادی با تخصصهای مختلف هستند؛ از جمله برنامهنویسان، مارکترها (بازاریابان)، طراحان، فروشندگان و مدیران. همچنین، باید به نیازهای خودتان نیز توجه کنید و با توجه به آنها افرادی را به تیم خود اضافه کنید.
برای تشکیل تیم، باید افراد متخصصی را براساس نیاز کسبوکار انتخاب کنید؛ همچنین، باید به مهارتهای اجتماعی آنها نیز توجه کنید تا به مشکلی برنخورید. افرادی را انتخاب کنید که قادر به همکاری با دیگران و ایجاد یک فضای کاری خوب هستند.
ضمنا توجه داشته باشید که شاید نیروی کار خوب به سختی پیدا شود؛ پس شاید آموزش دادن به افراد هم ایدهی خوبی باشد.
قدم پنجم: توسعهی محصول
در مرحلهی توسعهی محصول، تمرکز بر توسعه و بهبود محصول و خدمات شما برای رفع نیازهای مشتریان و جذب مشتریان جدید است. در ابتدا باید محصول را بهصورت MVP آماده کنید که برای توضیحات بیشتر در خصوص نسخهی MVP محصول، میتوانید به ویدیویی که در بالای همین صفحه قرار دارد مراجعه کنید.
برای توسعهی محصول، ابتدا باید از نظرات و بازخوردهای مشتریان استفاده کنید تا نیازها و مشکلات مشتریان را شناسایی کنید و راهحلی برای حل آنها ارائه دهید. همچنین، باید به رقبا و تغییرات بازار نیز توجه کنید و محصول خود را بازبینی و بهبود دهید تا با رقبای خود رقابت کنید.
در مرحلهی بعدی، باید ایدههای جدید برای بهبود محصول خود پیدا کنید و آنها را به عنوان یک پیشنهاد به مشتریان خود ارائه دهید. برای این کار، میتوانید از روشهایی مانند برگزاری جلسات بارش فکری، مطالعه و تحلیل رقبا و جمعآوری و بررسی بازخوردهای مشتریان استفاده کنید.
در ادامه برای توسعه محصول، باید بر روی رفع نواقص و بهبود عملکرد محصول تمرکز کنید. بهترین راه برای این کار، ارائهی بروزرسانیهای مرتب محصول است. این بروزرسانیها باید به مشتریان شما ارائه شوند تا آنها بتوانند از نسخه بهبود یافتهی محصول شما استفاده کنند و مجدداً بازخورد دهند.
همچنین، در این مرحله باید به تولید محتوای با کیفیت برای محصول خود نیز توجه کنید. با ارائه محتوای جذاب و مفید، میتوانید به رشد کسبوکار خود کمک کنید و محصول خود را به مخاطبان خود معرفی کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله به تعریف استارتاپ، مراحل راه اندازی استارتاپ و چگونگی شروع و پیش بردن استارتاپ پرداختیم. با کمک این مقاله، خواهید توانست استارتاپ خود را راهاندازی و آن را توسعه دهید.
دورههای آموزشی حرفهای طراحی سایت
دورهی آموزشی وب مدرس
راهاندازی کسبوکار آنلاین آموزشی
با شرکت در دورهی آموزشی جامع و ویژهی وب مدرس، تمام اصول یک کسب و کار فروش دورههای آموزشی را خواهید آموخت و در نهایت فروش اتوماتیک محصولات خود را تجربه خواهید کرد.
چالش 3 روزهی راهاندازی وبسایت
قدم به قدم، عملی و کاملا رایگان
اگر همیشه میخواستید وبسایت خودتان را راهاندازی کنید ولی به هر دلیلی فرصت نشده، همین الان در این چالش شرکت کنید تا بتوانید در 3 روز وبسایتتان را راهاندازی کنید!
آموزش انتخاب نام دامنهی وبسایت
نکات مهم آن به همراه چک لیست
در این محصول آموزشی بطور قدم به قدم و کامل با نکات، اصول و ابزارهای انتخاب یک نام دامنهی مناسب برای وبسایت آشنا میشوید. (همراه با چک لیست مکمل)
دورهی آموزشی طراحی سایت کاربردی
آموزش کامل طراحی وبسایت
در این دورهی آموزشی، طراحی وبسایت را بصورت کامل و کاربردی از ابتدا و بصورت عملی در 10 هفته یاد میگیرید. آموزشها به صورت گام به گام و با پشتیبانی مناسب هستند.
دورهی آموزشی راستچینسازی
و فارسیسازی قالب وردپرس
در این دورهی آموزشی، فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس را یاد میگیریم. در دوره آموزش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس، نکات بسیار کاربردی و متفاوتی آموزش داده میشود.
دورهی رایگان سایت آموزشیتو بساز!
طراحی سایت آموزش آنلاین
در دورهی آموزشی رایگان سایت آموزشیتو بساز، یاد میگیرید یک سایت آموزش آنلاین برای خودتون بسازید!
دورهی آموزشی آنلاین ۰ تا ۱۰۰
ایده تا راه اندازی کسب و کار اینترنتی
در این دورهی آموزشی جامع، از ۰ تا ۱۰۰ ایدهپردازی تا طراحی وبسایت رو یاد میگیریم. در واقع کسب و کار اینترنتیمون رو راه میاندازیم.
دورهی آموزشی بوت استرپ
آموزش HTML و CSS
بوت استرپ، فریموورکی است که به شما کمک میکند سایتی طراحی کنید که بخوبی در موبایل، تبلت و دسکتاپ نمایش داده شود. برنامه نویسی وب را از اینجا شروع کنید.
دورهی آموزش کامل وردپرس
آموزش شروع طراحی سایت
در دورهی آموزش وردپرس، بطور کامل از نصب وردپرس، تا راه اندازی یک وبسایت حرفهای را با هم میآموزیم.