4 دسته آموزش یک مدرس آنلاین – آموزشهای یک مدرس
در این مقاله و ویدیوی آموزشی به بررسی آموزشهای یک مدرس آنلاین که باید بهعنوان یک مدرس آنلاین آماده کنید میپردازیم و این 4 دسته آموزش را دقیقا بررسی میکنیم.
آنچه میخوانید...
اگر یک مدرس آنلاین هستید، باید 4 دسته آموزش آماده کنید تا بسیار تاثیرگذار باشید! در این مقاله و ویدیوی آموزشی به بررسی آموزشهای یک مدرس آنلاین که از نظر شایان فرهنگ پژوه، بنیانگذار وبسایت شایان وب و طراح دورهی آموزشی وب مدرس، باید یک مدرس آنلاین آماده کند، میپردازیم.
هدف اصلی یک مدرس
هدف اصلی یک مدرس، تاثیرگذاری بیشتر است! یک مدرس موفق، مدرسی است که روی تعداد افراد زیادی، اثرگذاری بالایی دارد. اگر بتوانید به افراد زیادی، در زمینهی کاری خودتان واقعا کمک کنید و ارزشی به آنها اضافه کنید، موفق شدهاید.
احتمالا دلیل اینکه شما هم تصمیم گرفتهاید وب مدرس (مدرس آنلاین) باشید، این است که از طریق اینترنت میتوانید روی تعداد افراد بسیار زیادی اثرگذار باشید و در زندگی آنها تغییر و تحولی ایجاد کنید.
برای این تاثیرگذاری بهعنوان یک مدرس آنلاین، باید 4 دسته آموزش آماده کنید تا بتوانید در فضای آنلاین، مخاطبان بیشتری داشته باشید و سپس محتوای ارزشمندی را به آنها ارائه کنید.
4 دسته آموزش یک مدرس
حتما ویدیوی آموزشی بالا را جهت آشنایی با آموزشهایی که یک مدرس آنلاین باید آماده کند تا روی افراد زیادی تاثیرگذار باشد، ببینید.
بهعنوان یک مدرس آنلاین، باید این چهار دسته آموزش را آماده کنید:
- ویدیوهای آموزشی رایگان
- دورههای آموزشی رایگان
- دورههای آموزشی میانمدت (موضوعی)
- دورههای آموزشی جامع (0 تا 100)
بیایید به بررسی این 4 دسته آموزش بپردازیم و هر کدام را دقیقتر بررسی کنیم!
1. ویدیوهای آموزشی رایگان
ویدیوهای آموزشی رایگان برای این هستند که شما در شبکههای اجتماعی منتشر کنید و افراد بیشتر با شما آشنا بشوند و نکاتی را توضیح بدهید که بسیار مفید و کلیدی باشد.
انواع ویدیوهای آموزشی رایگان
برای اینکه بهعنوان یک مدرس آنلاین بسیار موفق عمل کنید، باید 3 دسته ویدیوی آموزشی رایگان آماده کنید:
- ویدیوهای آموزشی مقدماتی: دستهی اول، ویدیوهای آموزشی مقدماتی هستند؛ یعنی ویدیوهایی که برای افرادی که هیچ آشناییای با حوزهی کاری شما ندارند آماده میکنید.
برای مثال در زمینهی آموزش طراحی سایت، آموزشهایی را آماده میکنید که در آنها به موارد اولیه و ابتدایی میپردازید. مثلا ویدیویی که به پاسخ این سوال میپردازید که: «وردپرس چیست؟» یا «چطور وبسایت بسازیم؟». این ویدیوهای آموزشی، برای افراد زیادی جذاب است. به این فکر نکنید که این موضوع را همهی افراد میدانند؛ قطعا برای خیلی از مخاطبان شما، این آموزشها جذاب خواهد بود و اگر هم از قبل آن را بدانند، شنیدن این آموزشها از زبان شما برای آنها جذاب است و با تدریس شما آشنا میشوند. - ویدیوهای آموزشی حرفهای برای متخصصان: دستهی دوم، ویدیوهایی برای متخصصان هستند. در این دسته از آموزشها، خود را بهعنوان یک متخصص حرفهای جلوه میدهید و مطالب و نکاتی را آموزش میدهید که برای افراد حرفهایتر، کاربردی است. سطح این آموزشها، از آموزشهای قبلی بالاتر است. البته رایگان منتشر میشوند
- ویدیوی معرفی شما: و دستهی سوم از ویدیوهای آموزشی رایگان، ویدیوهایی هستند که به معرفی شما میپردازند. برای مثال میگویید: «سلام، من شایان فرهنگ پژوه هستم. بنیانگذار مجموعهی شایان وب و برنامهنویس وب. از سال 1395 فعالیتم را در زمینهی طراحی وبسایت آغاز کردم و…». به این شکل میتوانید خودتان را به افراد معرفی کنید. در این بخش، شاید تنها نیاز به آماده کردن یک ویدیو باشد و در آینده، نسخهی دیگری از آن را براساس دستاوردهای جدید خود آماده کنید.
تمرین کنید!
حالا که با سه دسته از ویدیوهای آموزشی یک مدرس آنلاین آشنا شدید، سعی کنید تا یک هفتهی آینده، همهی این ویدیوهای آموزشی را ضبط کنید. فعلا ضبط این ویدیوها را انجام دهید و سعی کنید بهترین اطلاعات را منتقل کنید. بعدا در مورد انتشار این ویدیوها تصمیم بگیرید. شاید اینقدر عالی باشند که تصمیم بگیرید منتشر کنید! (و پیشنهاد من هم این است که این ویدیوها را منتشر بکنید)
پس در این هفته بهعنوان اولین ویدیوهای آموزشی خود، سعی کنید هر سه دسته را آماده کنید. از جلوی دوربین آمدن نترسید! در بدترین حالت، ممکن است ویدیوها آن قدر بد و فاجعه باشند که آنها را حذف کنید! اما توجه داشته باشید که اگر بدترین ویدیوها را هم آماده کنید، برای برخی مخاطبانتان مفید هستند. به قول بنیانگذار لینکدین، رید هافمن:
«اگر از اولین نسخهی محصولتان خجالتزده نیستید، خیلی دیر شروع کردهاید!».
بنیانگذار لینکدین، رید هافمن (Reid Hoffman)
پس از آماده کردن اولین ویدیوهای خود، کم کم با آماده کردن ویدیوهای بیشتر در هر هفته، خیلی مسلطتر آموزش میدهید و کیفیت آموزشهایتان و ویدیوها بالاتر میرود. حتما آمادهسازی ویدیوهای آموزشی رایگان را به همین روش ادامه دهید و هر هفته، آموزشهایی را آماده کنید. با انجام این کار به یک تولیدکنندهی محتوای حرفهای تبدیل میشوید و شبکههای اجتماعی و وبسایت شما، پر از محتوای رایگان بسیار مفید و ارزشمند میشود!
این گونه، اعتماد به شما بسیار آسانتر میشود، زیرا آموزشهای رایگان بسیار مفیدِ زیادی را آماده کردهاید که به افراد بسیاری کمک میکند. یکی از روشهای جذب کاربران هم که هزینهی زیادی برای شما ندارد و بسیار اعتماد ایجاد میکند، همین انتشار ویدیوهای آموزشی رایگان در وبسایت و شبکههای اجتماعی است.
2. دورههای آموزشی رایگان
برای اینکه افراد بیشتری به شما اعتماد کنند تا در دورههای آموزشی حرفهای شما شرکت کنند، روش بسیار مفید که هر مدرس آنلاین باید انجام دهد، آماده کردن دورههای آموزشی رایگان است.
تفاوت دورههای آموزشی رایگان با ویدیوهای آموزشی رایگان، در این است که ویدیوهای آموزشی رایگان به صرفا یک موضوع و بصورت پراکنده میپردازند. یعنی محتوا دنبالهدار، طولانی و خیلی اثرگذار نیست. در دورههای آموزشی رایگان، در چند جلسه (که خیلی بهتر است تعداد جلسات بسیار کم باشد تا افراد حوصله کنند و ببینند) به یک موضوع بصورت کاملتری میپردازید. یعنی مثلا آموزش راهاندازی سایت را در 3 جلسه آموزش میدهید و همراه افراد هستید تا وبسایت خود را راهاندازی کنند.
چالش سه روزهی رایگان راهاندازی وبسایت، یک دورهی آموزشی رایگان در وبسایت شایان وب است که به همین صورت است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی یک دورهی آموزشی رایگان در چند مرحله، حتما مقاله و ویدیوی آموزشی “طراحی دورههای آموزشی رایگان” را در وبسایت شایان وب ببینید:
3. دورههای آموزشی میانمدت (موضوعی)
دورههای آموزشی میانمدت، دورههایی هستند که در وبسایت شما به فروش میرسند و در زمان کوتاهی (شاید چند ساعت) به پایان میرسند و در این دورهها که زمان کمی دارند، به تنها یک موضوع پرداخته میشود.
برای مثال، محصول آموزشی انتخاب نام دامنهی وبسایت که من آماده کردهام و در وبسایت شایان وب بهفروش میرسد و تقریبا یک ساعت و نیم است، یکی از این آموزشهاست. (البته، آموزشهای میانمدت میتوانند حتی تا چند ساعت و نهایتا 8 ساعت هم باشند)
این آموزشها، خیلی سریع مشکل یا دغدغهی افراد را حل میکنند.
برای مثال شما در چند ساعت، آموزش فروش در اینستاگرام برای مغازهداران را ارائه میکنید.
پس همانطور که متوجه شدید، این دورهها معمولا خیلی کلی نیستند و به یک موضوع میپردازند یا برای دستهی مشخصی از مخاطبان شما هستند.
نحوهی طراحی دورههای آموزشی میان مدت و انواع آموزشهای این مقاله، در دورهی آموزشی وب مدرس آموزش داده شده است.
4. دورههای آموزشی جامع (0 تا 100)
در دورههای آموزشی جامع، واضح است که به 0 تا 100 یک موضوع بهطور کامل میپردازید. در این دورهها، نتیجهگیری افراد اهمیت فوقالعاده بالاتری دارد. (هر چند در همهی آموزشها، مخصوصا آموزشهای رایگان هم این موضوع بسیار اهمیت دارد) این آموزشها برای افرادی که میخواهند یک موضوع را خیلی کامل یاد بگیرند مفید است.
فرآیند و مراحل طراحی دورهی آموزشی جامع نیز دقیقا مانند سایر دورهها است. تنها تفاوت اصلی این است که طبقهبندی محتوای آموزشی باید خیلی دقیقتر و با جزئیات کامل انجام شود. یعنی تمام موارد در نظر گرفته شود و بعد از بررسیهای فراوان آن را نهایی کنید؛ سپس براساس آن آموزش را آماده کنید و ارائه دهید.
برای طراحی آموزشهای جامع و انواع دورههای آموزشی، در دورهی آموزشی وب مدرس شرکت کنید.
جمعبندی این مقالهی آموزشی
در این آموزش به انواع آموزشهای یک مدرس آنلاین پرداختیم. یک مدرس آنلاین باید این 4 دسته آموزش یعنی ویدیوهای آموزشی رایگان، دورههای آموزشی رایگان، دورههای آموزشی میانمدت (موضوعی) و دورههای آموزشی جامع را آماده کند تا روی افراد بسیار تاثیرگذار باشد. امیدواریم این آموزش برای شما بسیار مفید بوده باشد و از ویدیوی آموزشی هم استفاده کرده باید
مطالب آموزشی مفید دیگر
دورههای آموزشی حرفهای طراحی سایت
دورهی آموزشی وب مدرس
راهاندازی کسبوکار آنلاین آموزشی
با شرکت در دورهی آموزشی جامع و ویژهی وب مدرس، تمام اصول یک کسب و کار فروش دورههای آموزشی را خواهید آموخت و در نهایت فروش اتوماتیک محصولات خود را تجربه خواهید کرد.
چالش 3 روزهی راهاندازی وبسایت
قدم به قدم، عملی و کاملا رایگان
اگر همیشه میخواستید وبسایت خودتان را راهاندازی کنید ولی به هر دلیلی فرصت نشده، همین الان در این چالش شرکت کنید تا بتوانید در 3 روز وبسایتتان را راهاندازی کنید!
آموزش انتخاب نام دامنهی وبسایت
نکات مهم آن به همراه چک لیست
در این محصول آموزشی بطور قدم به قدم و کامل با نکات، اصول و ابزارهای انتخاب یک نام دامنهی مناسب برای وبسایت آشنا میشوید. (همراه با چک لیست مکمل)
دورهی آموزشی طراحی سایت کاربردی
آموزش کامل طراحی وبسایت
در این دورهی آموزشی، طراحی وبسایت را بصورت کامل و کاربردی از ابتدا و بصورت عملی در 10 هفته یاد میگیرید. آموزشها به صورت گام به گام و با پشتیبانی مناسب هستند.
دورهی آموزشی راستچینسازی
و فارسیسازی قالب وردپرس
در این دورهی آموزشی، فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس را یاد میگیریم. در دوره آموزش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس، نکات بسیار کاربردی و متفاوتی آموزش داده میشود.
دورهی رایگان سایت آموزشیتو بساز!
طراحی سایت آموزش آنلاین
در دورهی آموزشی رایگان سایت آموزشیتو بساز، یاد میگیرید یک سایت آموزش آنلاین برای خودتون بسازید!
دورهی آموزشی آنلاین ۰ تا ۱۰۰
ایده تا راه اندازی کسب و کار اینترنتی
در این دورهی آموزشی جامع، از ۰ تا ۱۰۰ ایدهپردازی تا طراحی وبسایت رو یاد میگیریم. در واقع کسب و کار اینترنتیمون رو راه میاندازیم.
دورهی آموزشی بوت استرپ
آموزش HTML و CSS
بوت استرپ، فریموورکی است که به شما کمک میکند سایتی طراحی کنید که بخوبی در موبایل، تبلت و دسکتاپ نمایش داده شود. برنامه نویسی وب را از اینجا شروع کنید.
دورهی آموزش کامل وردپرس
آموزش شروع طراحی سایت
در دورهی آموزش وردپرس، بطور کامل از نصب وردپرس، تا راه اندازی یک وبسایت حرفهای را با هم میآموزیم.